Het Paro Praktijk Pakket

Je hele team scherp op de PPS

In dit pakket krijgt je hele team individueel toegang tot de online training, en is iedereen binnen no-time weer scherp op de PPS.

Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5

Onbekendheid PPS leidt tot afzeggers en klachten over rekeningen

Niet iedereen in de praktijk begrijpt de PPS goed en waarom dit belangrijk is voor de zorg. Daardoor worden patiënten onbedoeld niet voldoende overtuigd van nut en noodzaak van een behandeling, waardoor ze afspraken vaker afzeggen en vaker klagen over de hoogte van de rekening. Patiënten maken nog wel een afspraak, maar haken sneller af en zijn eerder ontevreden. Als een patiënt er alleen maar is omdat dat van de tandarts moet, levert dat bij voorbaat problemen op.

Als een patiënt geen waarde hecht aan het feit dat het tandvlees niet oké is en het belang ervan niet inziet, dan is de kans klein dat hij de behandeling omarmt.

Zodra het om het parodontium gaat, heeft iedereen wel een mening over hoe dat zo voordelig mogelijk gedeclareerd kan worden. Best gek eigenlijk, want er is geen patiënt die bij een wortelkanaalbehandeling vraagt of op de rekening 4 vullingen mogen komen te staan omdat die wél vergoed worden door de verzekeraar, toch?

Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5

Herken je de volgende weerstand over de verwijzing voor preventie?

Deze weerstand is nu lastig te overwinnen. Bovenop het feit dat patiënten vaker klagen over hun rekening en dat ze vaker hun afspraak wijzigen, ben je als zorgverlener ook juridisch kwetsbaar wanneer een patiënt een behandeling nodig heeft maar die niet accepteert. Als je de 6 bouwstenen van het samen besluiten niet opneemt in je verslag, loop je groot risico in een tuchtrechtprocedure.

Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5

Praktijkvoorbeeld: het verhaal van Linda

Ik wil je graag het verhaal vertellen van Linda. Linda was, zoals veel anderen, een tandarts die het gesprek over de preventie, M- en T-codes liever uit de weg ging. Patiënten werden ogenschijnlijk op hun wenken bediend met 10 of 20 minuten tandsteen verwijderen met M-codes.

Vorig jaar gooide ze het roer om.

Ze liet het hele team het Paro Praktijk Pakket volgen. Alle assistenten werden uitgebreid getraind op het belang van het parodontium en de basiskennis die daarbij hoort. Linda maakte het (in ieder geval jaarlijks) vastleggen en hardop vertellen van de PPS score tot prioriteit voor 2021.

Het resultaat

Daarbij viel het haar op dat patiënten veel vragen stelden over wat de PPS score precies betekende. Niet alleen zij, maar ook de assistenten konden goed uitleggen dat een slechtere score betekende dat er soms onherstelbaar bot verloren ging.

Sinds de teamtraining begrepen de meeste patiënten goed dat een andere behandeling dan vroeger nodig was. Waar Linda vroeger dacht dat de kosten van een behandeling het grootste probleem was, zag ze dat dat voor een veel kleiner aantal patiënten gold dan zij inschatte. De meeste begrepen daarvoor gewoon de urgentie en de gevolgen niet.

Omdat de patiënten het belang van de afspraak nu inzien, spelen kosten een minder grote rol, neemt de druk op de receptie af, en ontstaan er minder gaten in de agenda.

De praktijk van Linda is niet de enige die baat had bij onze training over de paro richtlijn. Al 458+ andere teamleden gingen je voor, waarvan 97% het Paro Praktijk Pakket van harte aanraadt. Lees hieronder de ervaringen van enkele deelnemers.

Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5

Wat je collega's ervan vinden

458+ mondzorgprofessionals zoals jij gingen je voor, 97% raadt het Paro Praktijk Pakket van harte aan

Tandarts
Read More
Dit webinar kan ik van harte aanbevelen! Dit is een no-sense duidelijke uitleg over de aanpassingen in screenen van parodontale problematiek + uitleg over de codes
Mondhygiënist
Read More
Alexander geeft heel helder en nuchter aan hoe het zorginhoudelijk en juridisch in elkaar steekt
Tandarts
Read More
Kort en krachtig. Écht op de praktijk gericht.
Tandarts
Read More
Verlicht de werkdruk omdat je handvatten krijgt om snel, goed en juridisch onderbouwd te werken
Mondhygiënist
Read More
De vernieuwde paro richtlijn blinkt niet bepaald uit in zijn eenvoud en helderheid... Dat roept vele vragen op bij collega's, die tijdens dit webinar op een duidelijke en toepasbare manier worden beantwoord.
Tandarts
Read More
Een absolute aanrader. Door dit webinar ben je goed op de hoogte hoe je met de nieuwe richtlijn moet werken.
Mondhygiënist
Read More
Zeker aan te raden! Een goede uiteenzetting van het pakket met de informatie over deze richtlijn die we eerder hebben ontvangen. Daar was niet doorheen te komen... 😉
Mondhygiënist
Read More
Erg nuttige informatie en het nieuwe screenen met PPS wordt duidelijk uitgelegd. Daarnaast worden de juridische aspecten helder meegenomen in het verhaal.
Mondhygiënist
Read More
Je door nieuwe richtlijnen heen worstelen is pittig, en niet iets om naar uit te kijken... In de vorm van een online training waarin al het belangrijke wordt belicht vind ik het al een stuk draaglijker 😉
Mondhygiënist
Read More
Zeer heldere toelichting omtrent de verslaglegging en het juridische deel daarvan!
Mondhygiënist
Read More
Absoluut aan te raden! Eindelijk een duidelijke training met praktische tips en uitleg over de paro richtlijnen.
Previous
Next

Dit krijg je bij het Paro Praktijk Pakket

€450,00   367,-

Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5

Je hebt twee keuzes...

Je staat nu op het punt om een keuze te maken. Je kunt het pad van de minste weerstand kiezen en blijven doen wat je altijd deed. Dit leidt tot dezelfde resultaten die je eerder ook behaalde: patiënten die het belang niet begrijpen, klagen over de rekening en makkelijk de afspraak afzeggen.

Maar als je wilt dat patiënten het belang begrijpen, dat je meer flow in de agenda hebt en minder vragen bij de receptie, dan is het verstandig om iets anders te gaan doen. Kies een nieuwe route: geef de praktijk toegang tot het Paro Praktijk Pakket en ga samen met je team de PPS score consequent registreren en communiceren.

Klik op de onderstaande knop en vul het aanmeldformulier in. Je ontvangt dan binnen 15 minuten de inloggegevens voor je online leeromgeving van jouw praktijk, waarna je direct toegang hebt tot de training. Je kunt zelf eenvoudig je team toevoegen, waarna ieder teamlid een eigen account heeft en zelf de kennisquizzen en voortgang kan bijhouden.

Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5
Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5

Schrijf je praktijk in voor het Paro Praktijk Pakket

Veelgestelde vragen

Ja, het hele team van jouw praktijk mag meedoen. We hebben wel een fair use policy, wat inhoudt dat je alleen mensen toegang geeft die bij jou in de praktijk werken.

Ja, het is fijn als receptionisten de waarde van de PPS in ieder geval begrijpen, zodat ze een patiënt die klaagt over de rekening of die het moeilijk vindt om een afspraak te maken/goed te woord te staan.

Je krijgt direct toegang en kunt deze online volgen.

Je team heeft 1 jaar toegang vanaf de datum van inschrijven.

Beoordeeld met 4.78/5 sterren (200+ beoordelingen)
4.7/5

Schrijf je praktijk in voor het Paro Praktijk Pakket